Uke 12 — 24. mars: 

22You Are Creating: Limb1 (VINYL) (CD)

ROCK

Band: Magnus Børmark (gitar), Mats Paulsen (bass), Andreas Kjøl Berg (trommer), Sturla Fagerli Larsen (vokal)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicBandcamp

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

•Label: Indie Recordings

•Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Indie Distribution/Believe Digital (digital)

 

ALDARIALand Of Light (CD)

METAL

Aldaria er et bandnavn power metal-gitarist Frode Hovd (37) fra Bjugn bruker for sin andre sjanger. Land Of Light lyder undertittelen “The Metal Opera”. Med seg har han et betraktelig orkester med medlemmer fra en rekke mer og mindre velkjente heavy metal band i inn og utland, og ikke mindre enn 16 sangere. Hovd står for all musikk, lyrikk og arrangementer.

Medvirkende: 

Gitarister: Frode Hovd (Memorized Dreams), Christer Harøy (Divided Multitude), Jimmy Hedlund (Falconer), Roland Grapow (Masterplan), Eskild Kløften (Divided Multitude) og Filip Koluš (Signum Regis)

Bassister: Rayner Harøy (Divided Multitude), Mike LePond (Symphony X), Ronnie König (Signum Regis), Filip Andel (Within Silence) og Kenneth Skarsvaag (Memorized Dreams)

Trommer: Uli Kusch (Helloween) og Robert Myrhaug (Memorized Dreams)

Trommer og synther: Andreas Nergård (Nergard)

Synther: Mistheria (Mistheria), Peter Danielsen (Darkest Sins), Gabriels (Gabriels) og Peter Crowley (Fantasy Dream)

Vokalister: Fabio Lione (Rhapsody of Fire), Todd Michael Hall (Riot V), Rick Altzi (Masterplan), Mathias Blad (Falconer), Jonas Heidgert (Dragonland), Tommy ReinXeed (ReinXeed), Yannis Papadopoulos (Wardrum), Rob Lundgren, David Åkesson (Qantice), Marit Minniva Børresen, PelleK, Bernt Fjellestad (Guardians Of Time), Vasilis Georgiou (Sunburst), Sigfried Samer (Dragony), Kristoffer Göbel (Destiny/Falconer) og Mina Giannopoulou

 

Streaming: TidalSpotifyApple Music

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

 

•Management: eget

•Label: Pride & Joy Music, Tyskland •Distribusjon: Sound Pollution, Sverige

 

ASTROSAURYugen (Digital singel)

ROCK, INSTRUMENTAL, JAZZROCK, PROGROCK

Astrosaur er et instrumentalt rockeband med medlemmer fra Kristiansand og Oslo. Alle er utdannet ved musikkonservatoriet i Kristiansand. Til tross for at de er 25-26 år, viser de styrken i det instrumentet bare helheten av et band kan være. Derfor kan sammenligninger med Mads Eriksen og Frank Gambale være litt mindre gangbare enn mer erfarne størrelser som Allan Holdsworth og Terje Rypdal. Da snakker vi om jazzrock med mer vekt på rock. Musikkjournalistisk frister det å kalle Astrosaur en punk-utgave av Jaga Jazzist. Da hører det med at de også er mer melodisk orienterte enn Shining. Så har da medlemmene også fingre og instrumenter med i så forskjellige prosjekter som Einar Stray Orchestra, Leprous, Heigh Chief og Mhoo. Debutalbumet har fått tentativ slippdato på vinyl 28. april. Det kan komme til å danne en ny milepæl i norsk musikk etter at Jaga Jazzist-gjengen har vært toppen av «ung og lovende» i 20 år.

Band: Eirik Kråkenes (gitar), Steinar Glas (bass) og Jonatan Eikum (trommer)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: YouTubeFacebookInstagram 

 

•Booking: Astrosaur •Promo: Anngunn Sørli, Hito Promo

•Label: Bad Vibes Records

•Distribusjon: Bad Vibes Records (fysisk), Bandcamp (nedlasting), Phonofile (streaming)

AUSTESTADFor Folk Flest (CD i bok)

AC, VISEPOP, POPROCK

Streaming: TidalSpotifyApple Music

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

•Booking: Artistpartner •Promo: VME

•Label: Voices Of Wonder •Distribusjon: Musikkoperatørene

 
 

BLESTBlest (CD)

AC, FOLK, VISEROCK, VISEPOP

(Vinyl kommer 31.03.2017)

Blest er et Haugesundband består av et flertall av Vamp. Carl Øyvind Apeland og Torbjørn Økland var med og startet Vamp i 1991, mens Paul Hansen kom med i 2008. Debutalbumet Blest utgis på egen label, PTC Records, som ikke må forveksles med westcoast-rap- labelen. Her står PTC for Paul, Torbjørn og Carl. De har produsert skiva sammen med Thom Hell, og har med seg en hel liten Norges-elite av stemmer og musikere. Kunsten på coveret er signert Martin Kvamme, som også står bak idéen om å gjøre vinylen oransj.

Band: Paul Hansen (vokal, gitar, munnspill), Torbjørn Økland (gitarer, mandolin, bouzouki, trompet, kor), Carl Øyvind Apeland (bass, kontrabass, tangenter, kor)

Medvirkende: Thom Hell (piano, gitarer, kor), Marie Klåpbakken (fiolin, kor), Tore Jamne (trommer, perkusjon), Halvor Lillesund (piano, trekkspill), Nils Økland (fiolin, hardingfele, viola d'amore), Torstein Lofthus (trommer, perkusjon), Geir Sundstøl (steelgitar, dobro, banjo, munnspill), Helge Lilletvedt (piano), Martin Horntveth (trommer, perkusjon), Erland Dahlen (trommer, perkusjon), Grethe Svensen (vokal, kor), Bjarne Skogland (tangenter, kor), Vegard Fossum (perkusjon)

Produsent: Paul Hansen, Torbjørn Økland, Carl Øyvind Apeland, Thom Hell

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideFacebook

 

•Booking: Kjell Ove Torkildsen, 929.no •Promo: Atle Bøchmann, Indianer

•Label: PTC Records •Distribusjon: Musikkoperatørene

 

HANNE BERGHEIMBoom Boom (CD)

ALTERNATIVE, POPROCK, VISEPROG, KABARETPUNK

(Ute digitalt 08.03.2017)

Kaizers Orchestra, Einmal Kommt Die Liebe og Katzenjammer har skjemt oss bort med vågal, hard og følsom kabaretrock her på berget. Hanne Bergheim (30) fra Bømlo har funnet huller i alle disse bandenes kunst. Sammen med produsent Kato Ådland har hun funnet ut hvordan hullene skal fylles – uten å gjenta noen andre. Det blir som forskjellen på Los Lobos og sideprosjektet Latin Playboys. Det gir et musikkhjerte usigelig glede å høre noen gjøre «alle feil man ikke skal gjøre» og «ikke noe av det riktige man skal». Minus ganger minus blir pluss. Det inspirerer, inkluderer og åpner ører for mulighetene i musikken og lyrikken. Hanne Bergheims dels slepne, dels slepende stemmeføring står perfekt til det styggpene lydbildet. Med selvsikkerhet og originalitet klarer Hanne Bergheim å få bluespunk på dialekt fra å bli det minste påtrengende.

Produsent: Kato Ådland

 

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

 

•Booking: Egen •Promo: Egen •Label: Boom Boom

•Distribusjon: Musikkoperatørene

 

BILL BOOTHSome Distant Shore (CD)

VOKSENPOP, AMERICANA, FOLKROCK

Gitarist og felespiller Bill Booth (63) er amerikaner, men har vært en grand old man innen norsk roots- og folkrock halve livet. Det første soloalbumet kom i 1992, men det har gått fire til syv år mellom hvert soloalbum. Some Distant Shore er det sjette. Han spiller mye live, men også på massevis av plater, med blant andre Trond Granlund, CC Cowboys, The Respatexans og Groms Plass. Booths forrige egne album var en hyllest på godt og vondt til sitt New Land. Some Distant Shore har på en side et mer irsk preg, og på en annen skiller det seg fra den amerikanskpregede norske rootstradisjonen og heller mer mot Van Morrison og Mark Knopfler.

Band: Billy T. Troiani (bass), Alex Pettersen (trommer), Eddy Lyshaug (trekkspill), Paul McKernan (uilleann pipes, fløyter), Egon Olsen, (kor), Paul Kirby (banjo, kor)

 

Streaming: TidalSpotifyApple Music

Internett: HjemmesideYouTubeFacebook

•Promo: Tonje Hovde, Tylden

•Label: Bare Bra Musikk •Distribusjon: Musikkoperatørene

ASLAK BRIMIEtte’ Lykkja (CD)

FOLKEMUSIKK, FELE, SLÅTT, TRAD

Aslak Brimi fra Garmo i Lom er barnebarn til Hans W. Brimi (1917-1998). På Ette’ Lykkja tolker sønnesønnen slåtter etter farfars læremester Ola Moløkken (1871-1957), som kom fra samme grend.

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: YouTubeFacebook

•Promo: Frode Rolandsgard, Ta:lik 

•Label: Ta:lik •Distribusjon: Musikkoperatørene

 

CAKEWALKIshihara (VINYL) (CD)

IMPRO, INSTRUMENTAL INDIEROCK

(Først ute i vinyl-utgave med CD-vedlegg 24.02.2017)

Highasakite-keyboardist Øystein Skar (31) fra Vinstra har parallelle karrierer på Barratt Dues Institutt og i total-impro-trioen Cakewalk. Bergensbaserte Stephan Meidell (36) har jazzutdannelse, står foran soloslipp, og er i tillegg med i folkemusikkinspirerte Erlend Apneseth Trio. Ivar Loe Bjørnstad (35) er fra Surnadal, og er i tillegg med i Hedvig Mollestad Trio og Hilde Marie Kjersem Band. Som Cakewalk utforsker og utfordrer de musikalske ytterpunkter som droner, riff, industriell elektronika, krautrock og psykedelia. De innrømmer glatt at de har et introspektivt fokus, hvilket ikke bør trekke ned på målgruppen i et så ekstremt kompetent musikalsk marked som det norske. Med til sammen tre utgivelser på Rune Grammofon og Hubro, når de også godt ut internasjonalt, både live og innspilt.

Band: Øystein Skar (tangenter), Stephan Meidell (gitar, bass), Ivar Loe Bjørnstad (trommer)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebook

•Booking: Egen •Promo/A&R: Andreas Risanger Meland

•Label: Hubro •Distribusjon: Musikkoperatørene

 

DARK TIMESDirt (VINYL 7”)

ALTERNATIVE, ROCK, POP, PUNK

Oslo-bandet Dark Times ble Spellemann-nominert (indie) for sitt debutalbum, Give. Låten Dirt ble lansert digitalt i februar. Her har trioen videreutviklet aggressiviteten og den melodiske sansen vi kjenner fra The Breeders og Throwing Muses’ 1990-talls feministrock, men uten å dra med seg det innadvendte svartsynet. B-siden av den fysiske singlen kommer ikke på nett. Den består av to coverlåter signert The Melvins og Wipers.

Band: Ann Kristin Traaen (vokal, gitar), Rikke Fjell Jørgensen (trommer), Sebastian Rusten (bass, baritongitar)

Produsent: Pål Bredrup, Trond Mjøen

Streaming: TidalSpotifyApple MusicBandcamp

Internett: YouTubeFacebookInstagramTwitter

 

•Promo: Terje Ekrene Vik, Sheep Chase Records

•Label: Sheep Chase Records •Distribusjon: Musikkoperatørene

 

GREASY GRAVYWhen The Game Is On (CD)

AC, BLUES, SOUL

Band: Tom Erik Holmlund (vokal), Espen Liland (gitar), Kasper Værnes (tenorsax/føyte), Tom Erik Antonsen (trompet), Rune Endal (bass), Alexander Pettersen (trommer)

Streaming: TidalSpotifyApple Music

Internett: YouTubeFacebookInstagramTwitter

•Promo: Tonje Hovde, Tylden

•Label: Bare Bra Musikk •Distribusjon: Musikkoperatørene

 

GRENIPop Noir (VINYL) (CD)

ROCK, POPROCK

Øystein Greni fra BigBang solodebuterer med Pop Noir – fire år og to uker etter tiende og seneste studioalbum med suksesstrioen. Mens BigBang stod for en umiskjennelig amerikanskinspirert rock med stort fokus på instrumentene, er Greni et mer brit/irsklydende «band» med mer pop i rocken, mer stemning enn fart i gitarene. En låt som Dream And Drive er egnet til å inkludere tilhengere av U2 og Coldplay.

Produsent: Tobias Fröberg

 

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

•Booking: Øystein Ronander, Bureau Storm •Booking: Knut Sannes, Atomic Soul

•Promo: Kim Paulsen, Petroleum Records •Label: Petroleum Records

•Distribusjon: Sony Music Norway

 

SEBASTIAN HAUGEN–MARKUSSEN — Skarvesteinen (CD)

JAZZ

Sebastian Haugen-Markussens solodebut er luftige, friske pust mens den norske jazzscenen bugner over av vågal impro. Bassisten er et strålende eksempel på at jazz komponert av trommiser og nettopp bassister ofte framstår som toppen av melodiøsitet. Med Aleksander Sjølie og Anders Grønseths unisone samspill på gitar og saksofon, blir Skarvesteinen et funn for dem som liker Pat Metheny Unit, Steps Ahead, Mike Stern og Kenneth Sivertsen. Sekstetten er unge musikere som har distinkte stemmer på sine instrumenter, og sterke identiteter i samspill. Selv om Haugen-Markussens komposisjoner bærer navn fra sommerminner i hans hjemtrakter i Vesterålen, snakker de et grenseløst jazzspråk flytende. Sebastian Haugen-Markussen er en jazzmusiker mange blir kjent med gjennom Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken, samt som fast bassist i Magnolia Jazzband, Blow, Jazzfigur, og i bandene til blant andre Guro von Germeten og Anja Skybakmoen.

Band: Sebastian Haugen–Markussen (bass), Anders Lønne Grønseth (saksofon), Kjetil Jerve (piano), Tore Sandbakken (trommer), Aleksander Sjølie (gitar) og Anders Kregnes Hansen (vibrafon)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: Hjemmeside — Facebook

 

•Booking: Torstein Ellingsen, Jazzprovider

•Label: MJB •Distribusjon: Musikkoperatørene

 

KRISTOFFER LOAnhedonia (VINYL)

ELEKTRONIKA, JAZZ, IMPRO, AMBIENT

Kristoffer Lo (32, Moss/Trondheim) er unektelig mest kjent som gitarist i Highasakite. Fra før er han imidlertid en internasjonal størrelse på tuba. Han er tidligere medlem i Pelbo og det eksperimentelle tuba-bandet Microtub. Etter tre egne utgivelser, hvorav ett med Trondheim Jazzorkester, ble Anhedonia til på en dags pause i Electrical Audio i Chicago på Highasakite-turné. Stikkordene er minimalisme, live improvisasjon, seks timer og ferdig album.

Produsent: Steve Albini

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideFacebookInstagramTwitter

 

•Promo: Glenn Larsen, Indianer

•Label: Propeller Recordings •Distribusjon: Musikkoperatørene

 

ERLEND VIKEN TRIONykomlingen (VINYL)

FOLKEMUSIKK, TRAD, WORLD, FOLK

(CD og digitalt ute siden 10.03.2017)

Spelemannen Erlend Viken har ry i folkemusikkretser som en kar som gjør suksess av alt han tar i. Lovordene grep for alvor om seg da han kom med en trio utenom det vanlige. For hva har banjo og cello i norsk folkemusikk å gjøre? Det bygges broer over tid og rom. Det skal lite til å minne på hvilke asiatiske påvirkninger strykermusikken har medbrakt, både opprinnelig og i hver sin retning fra opphavet for over tusen år siden, og ikke minst hvilken påvirkning raske norske feler har hatt på westernmusikk. Det første albumet, Frie Tøyler (2014) var en slik reise. På Nykomlingen loves vi nye strøk – på mange måter. Tre spor er kvartetter ved hjelp av jazzmusiker Øyvind Skarbø på trommer og perkusjon. Slippet markeres med en lang vårs turné på folk-, rocke- og kulturscener i Norge og Sverige.

Band: Erlend Viken (fele og hardingfele), Marius Graff (gitarar og banjo), Leo Svensson Sander (cello og sag)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: YouTubeFacebook

 

•Booking: egen, Erlend Viken  •Promo: Grappa

•Label: Heilo •Distribusjon: Musikkoperatørene

 
 

 Gjenutgivelser 24. mars 2017: 

BILLY T BANDReckoning (VINYL)

AC, BLUES, SOUL-RHYTHM-N-BLUES

(CD og digitalt ute siden 18.11.2016)

Billy Troiani fra New York har vært en drivkraft i norsk soul og blues de siste 15 årene. Hans norske band har stukket av med to blues-Spellemann på tre forsøk. Om det fjerde var påmeldt for i fjor vites ikke, men nå er det ute også på vinyl. Reckoning er et lekkert knippe bluesrock med soul- og pop-kvaliteter man kan forbinde med Van Morrison, Tower Of Power og Dire Straits, men uten at det låter avslipt av den grunn. Sporet Sad Man har alt som trengs for å bli hit i radioformatene AC (adult contemporary) og Classic Rock.

Band: William Troiani (bass, vokal), Ian Fredrick Johannessen (gitarer), Håkon Høye (gitarer, vokal), Alexander Pettersen (trommer, perkusjon)

Streaming: TidalSpotifyApple Music

Internett: HjemmesideFacebook

•Booking: Big H Records

•Promo: Tonje Hovde, Tylden •Utgiver: Bare Bra Musikk

•Label: Big H Records  •Distribusjon: Musikkoperatørene

 

MOON RELAY — Full Stop Etc. (CD) (RE-2016)

INDIE, ROCK, INSTRUMENTAL, EKSPERIMENTELL

(Vinyl og digitalt ute siden 26.08.2016)

Moon Relay er en instrumental rockekvartett fra Oslo med medlemmer som ellers jobber med Cortex, Beglomeg, Jenny Hval, Syntax TerrOrkester og Now We’ve got Members. CD-slippet var foranlediget av en Japan-turné i februar, og albumet blir samtidig tilgjengelig på formatet i Norge.

Band: Daniel Meyer Grønvold (gitar), Håvard Volden (gitar), Ola Høyer (bass), Martin Smådal Larsen (gitar)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloudBandcamp

Internett: FacebookInstagram

•Label: Hubro •Distribusjon: Musikkoperatørene

 
 

PRINS THOMASPrins Thomas Remixed: Dungen/Sun Araw Remixes (VINYL 12") (RE-2016)

Prins Thomas Remixed: The Orb Remixes (VINYL  12") (RE-2016)

Prins Thomas Remixed: Gerd Janson Remixes (VINYL  12") (RE-2016)

DJ, ELEKTRONIKA, DANCE, TECHNO

(Hentet fra 2CD Principe Del Norte Remixed, ute siden 14.10.2016)

Thomas Moen Hermansen (42) fra Asker fikk tidlig suksess i kompaniskap med Hans-Peter Lindstrøm. Sammen fikk de ry som opphav til «Oslo-disco». Etter tre soloalbum på egen label slapp han Principe Del Norte på Smalltown Supersound i fjor. Tradisjonen tro medfører de internasjonalt anerkjente DJ-enes album remikser. Remix-albumet kom i oktober, men bare på CD. En del av sporene kom på vinyl fordelt på en enkel og en dobbel 12-tommer med 33 1/3 rpm hastighet. Nå følger resten fordelt på tre enkle 12-tommere.

 

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloudBandcamp

Internett: FacebookTwitter

 

•Booking: Backroom Entertainment, Tyskland (hele verden unntatt Japan og USA)

•Label: Smalltown Supersound •Distribusjon: Musikkoperatørene

Musikk.Media er et web-tidsskrift av © Norsk Musikkalender Jon Arnesen

Organisasjonsnummer NO. 996 093 263

— norsk@musikk.media —

— (+47) 988 76778 —