Uke 13 — 31. mars: 

BLESTBlest (VINYL oransje)

AC, FOLK, VISEROCK, VISEPOP

(CD og digitalt ute siden 24.03.2017)

Blest er et Haugesundband består av et flertall av Vamp. Carl Øyvind Apeland og Torbjørn Økland var med og startet Vamp i 1991, mens Paul Hansen kom med i 2008. Debutalbumet Blest utgis på egen label, PTC Records, som ikke må forveksles med westcoast-rap- labelen. Her står PTC for Paul, Torbjørn og Carl. De har produsert skiva sammen med Thom Hell, og har med seg en hel liten Norges-elite av stemmer og musikere. Kunsten på coveret er signert Martin Kvamme, som også står bak idéen om å gjøre vinylen oransje.

Band: Paul Hansen (vokal, gitar, munnspill), Torbjørn Økland (gitarer, mandolin, bouzouki, trompet, kor), Carl Øyvind Apeland (bass, kontrabass, tangenter, kor)

Medvirkende: Thom Hell (piano, gitarer, kor), Marie Klåpbakken (fiolin, kor), Tore Jamne (trommer, perkusjon), Halvor Lillesund (piano, trekkspill), Nils Økland (fiolin, hardingfele, viola d'amore), Torstein Lofthus (trommer, perkusjon), Geir Sundstøl (steelgitar, dobro, banjo, munnspill), Helge Lilletvedt (piano), Martin Horntveth (trommer, perkusjon), Erland Dahlen (trommer, perkusjon), Grethe Svensen (vokal, kor), Bjarne Skogland (tangenter, kor), Vegard Fossum (perkusjon)

Produsent: Paul Hansen, Torbjørn Økland, Carl Øyvind Apeland, Thom Hell

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideFacebook

 

•Booking: Kjell Ove Torkildsen, 929.no •Promo: Atle Bøchmann, Indianer

•Label: PTC Records •Distribusjon: Musikkoperatørene

 

PETTER CARLSENGlimt (VINYL) (CD)

AC, AMBIENT ROCK, ALTERNATIVE POP

Petter Carlsen (37) fra Alta ble lansert som knalltalent av EMI i 2009. To år senere var han overlatt til seg selv. Etter ytterligere to album og en EP debuterer han på norsk. Sammen med mer kompromissløs lek med klangbilder og ambiente under- og overtoner gir det påtakelig troverdighet. Mens han før leverte musikk som måtte få vokse i lytterens øre, er Glimt en nærmest sakral poprock som tar innersvingen på en med originalitet og spenninger. Ikke minst er vekselvirkningen mellom elektronika og gitarer en vinner. Carlsens enorme stemmedynamikk setter nye standarder, mellom behersket og kraftfull tenor og fengslende fistel. De som mener å ane en metal-inspirasjon i kantene, skal vite at Petter Carlsen først ble kjent utenfor landets grenser som forband for britiske Anathema på Europaturné. Tross forandret språkføring har Glimt høstet karakterer i det absolutte toppskiktet fra tyske kritikere forut for slippet.

Band: Petter Carlsen (vocals, guitars), Wetle Holte (drums, dulcimers, tangenter, omnichord, bjeller), Asbjørn Ebbesvik (lyder)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloudBandcamp

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

 

•Booking: Egen •Promo: Egen (i Norge), Function Records, London (i Europa) •Utgiver: Egen

•Label: Friskt Pust Records•Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Phonofile (digital)

 

ANNELI DRECKERRevelation For Personal Use (VINYL m/CD) (CD)

ROCK, ALTERNATIVE, POP

Det er i år 30 år siden Bel Canto platedebuterte som en 4AD-lydende hemmelighet på et belgisk selskap. En trio fra Tromsø satte nye standarder for poporientert elektronisk musikk i Europa. Fem år senere var Geir Jenssen blitt Biosphere, og de to gjenværende opplevde at Bel Canto var blitt toppen av poppen i Norge. «Bra til å være norsk» hadde fått sine første grovkalibrede skudd for baugen. Det skulle bli to soloalbum med typisk Bel Canto-pop rundt bandets oppløsning, 2000 og 2005. Først tok altså hun og et band indie-musikken inn i Warner/Atlantic, før de flyttet til EMI, som også tok hånd om solodebuten. Etter det skulle det gå ti år før Anneli Drecker startet en ny solokarriere. Warner og EMI ble slått sammen, og vi finner Anneli Drecker og hennes independent spirit hos Rune Grammofon i form av Rocks & Straws (24.04.2015). Det er der hun har fått rom for det storslagne. Hennes stemme har beholdt ungdommelig klang og mot, men det står seg uendelig mye sterkere foran et poprock-instrument som Nordnorsk Opera og Symfoniorkester i Sindre Hotvedts arrangementer. Nå er det gått knapt to år mellom albumene. I en alder av 48 år begår komponisten, pianisten, syntheren og vokalisten Drecker sitt sterkeste album. Med hjelp av Arvid Hanssens dikt i Roy-Frode Løvlands oversettelse står Revelation For Personal Use på høyde med det beste fra Peter Gabriel og Kate Bush, inkludert egenarten.

Band: Anneli Drecker (vokal, piano, tangenter), Eivind Aarset (gitar), Rune Arnesen (trommer), Nordnorsk Opera og Symfoniorkester

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

•Booking: Kjell Kalleklev Management

•Label: Rune Grammofon •Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Phonofile (digital)

SIGNE EIDESimple / Heavy (CD mini-album)

AC, POPROCK, FOLKROCK

Signe Eide fra Oslo er 20 år, men høres ut som en modnet alternativrock-stemme med countrytwang. Hun kan måle seg med Alanis Morrisette og Melissa Etheridge og Unni Wilhelmsen. Det samme gjelder de fengende låtene, krydret med rustikk instrumentføring og rå vokalharmonier, både i det rolige og det røffe. Tittellåten åpner minialbumet (6 låter, 24:36 minutter) med hit-teft på høyde med Ariana Grande, tross alternative-klangene. Signe har vært sammenlignet med Adele, men det yter ikke den norske dama rettferdighet. Hun mangler totalt den monotoni og kjedsomhet Adele drukner oss i. Signe Eide griper og løfter med ord og tone, et rungende hallo fra din side.

Band: Signe Eide (vokal, gitar), Mathilde Degland (trommer), Elise Sauge (cello), og Torkel Skaug (bass)

Produsent: Signe Eide, Martin Bowitz, Jørgen Smådal Larsen

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: YouTubeFacebookInstagramTwitter

•Booking: Signe Eide •Utgiver: Signe Eide 

•Promo: Susann Marthinsen, Miss Fixit Agency

•Label: Schnux Records •Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Phonofile (digital)

 
 

FIREBEATS LTDOn Stage (VINYL EP)

GOLD, ROCK, GAMMELPOP, SURF, SLAGER

Yngve Bjerkes sekstitallsband Firebeats Inc. gjenoppstod for et år siden ved hjelp av Perry Dear & The Deerstalkers. Der med ble “Inc.” skiftet ut med “Ltd.”. Da ga Jansen-etiketten Round 2 ut to vinyler fra 1960-åra, og frontmannen og det andre bandet gjenskapte 1966 i instrumenter, sanganlegg, klær, props og circumstances. Og nå er det blitt live-plate fra konserten også.

Band: Yngve Bjerke (vokal), bandet til Per Øydir (bass, baritongitar), Bernt Erik Andreassen (bass, orgel), Barry Brumble (gitar, bass), Magnus Merrington (trommer)

Streaming: *Tidal — *Spotify — *Apple Music

Internett: Facebook

•Promo: Jansen Plateproduksjon

•Label: Pure Lust Productions •Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), *N/A (digital)

 

TERJE FORMOEHjemvendt (CD)

AC, VISEPOP, POPROCK

Terje «Kaptein Sabeltann» Formoe runder 40 år som plateartist. Sjørøveren fra Kristiansand er på ny “unmasked”, og har vært i Terje Formoes hjemby, Fredrikstad, hos innflytter Kyrre Fritzner i FMV Studio. Formoe har aldri spilt inn der hjemme før. Det er også første gang han har gjort låtene som bandinnspillinger.

Band: Terje Formoe (akustisk gitar, sang), Børge Petersen-Øverleir (gitarer), Bjarne Gustavsen (keyboards), Kristian Grude (bass), Ole Petter Hansen Chylie (trommer, perkusjon), Jørgen Lund-Karlsen (saksofon), Maria Moe Grude og Kyrre Fritzner (kor), Madeleine Ossum (fioliner, bratsj)

Produsent: Kyrre Fritzner

Streaming: TidalSpotifyApple Music

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagram

 

•Booking: Terje Formoe •Promo: Angunn Sørli, Hito Promo

•Label: Terje Formoe Records •Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Phonofile (digital)

ANETTE GILJEStille Sanger (CD)

VOKSENPOP, VISER

De siste 22 årene av Anette Giljes 47 år unge liv har vært preget av kronisk utmattelsessyndrom (Myalgisk Encefalopati, ME). Hun har også vært generalsekretær for den norske ME-foreningen. NRK-dokumentaren om henne, Få Meg Frisk, ble sett av 700.000. Hun har også skrevet barnebøker og biografien om Sven O. Høiby. Den kanskje største forsakelsen sykdommen har krevd av henne er musikken. Hun elsker musikk, men det blir fort for mye lyd. Derfor har hun påtatt seg å lage sanger som er korte og konsise, rolige, fri for futt og fart og høyfrekvente utbrudd. Samtidig får hun uttrykt seg fra en erfaringsverden som hun deler med så utrolig mange. Gitarist, duettvokalist og produsent Lars Martin Myhre yter kvalitetsgaranti.

Produsent: Lars Martin Myhre

Streaming: TidalSpotifyApple Music 

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookTwitter

•Utgiver: Anette Gilje •Label: Fonogram

•Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Phonofile (digital)

 
 

MEGALODON COLLECTIVEAnimals (VINYL)

JAZZ, FRIJAZZ

(CD ute siden 03.03.2017)

Megalodon Collective er syv relativt nyutdannede karer fra jazzlinja i Trondheim. De beveger seg i en noe overveiende amerikansk frijazztradisjon. Det handler om spillerom, der langtrukne progresjoner gir rikelig rom for totalimprovisasjon, og som utnyttes i vekslende grad. De syv viser autoritet slik de balanserer rammer av komposisjon med de råeste tradisjonene for improvisasjonsjazz. Debutalbumet kom i 2015, og ble nominert til Spellemannprisen i den kategori det tradisjonelt er aller flest påmeldte innspillinger, og hvor absolutt alt holder skyhøyt nivå. I fjor ble de kåret til årets unge jazzmusikere, Jazzintro-prisen.

Band: Karl Hjalmar Nyberg, Martin Myhre Olsen og Petter Kraft (saksofoner), Karl Bjorå (gitar), Aaron Mandelmann (bass), Andreas Winther og Henrik Lødøen (trommer)

 

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagram

•Manager/booking: Egen, Henrik Lødøen

•Label: Jazzland Recordings •Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Phonofile (digital)

STEN NILSENVidere I Solskinn Og Regn (CD)

VOKSENPOP, VISE

Sten Nilsen fra Bodø debuterer med egne viser via ungdommelig folkemusikklabel i Valdres.

Streaming: *Tidal — *Spotify — *Apple Music

Internett: N/A

•Promo: Frode Rolandsgard, Talik

•Label: Talik •Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), *N/A (digital)

 

EIVIND OPSVIKOverseas V (VINYL) (CD)

JAZZ

Eivind Opsvik (44) fra Oslo er sønn av en interiørdesigner og jazzsaksofonist. Selv spiller han bass, lap steel, tangenter og trommer. Han har holdt til i Brooklyn, New York, nesten halve livet. Der han har fått med seg sidemenn fra øverste hylle. I tillegg er Opsvik etablert som etterspurt studiomusiker. På Overseas V rekker han over store deler av den moderne jazzen, fra post-bop via jazzrock nær innpå fusion til frijazz/impro, fra stemninger via grooves til dissonant polyrytmikk i albumets progrock-jazzer, First Challenge on the Road. Eivind Opsvik lykkes i å gi instrumentene nye roller, slik at de bryter opp lydbildet og samtidig holder det sammen på nye måter. Han bruker tidsspennet som middel til å formidle meningene med måten å eksperimentere på. Det krever sin etablerte jazztilhenger. Det tilfredsstiller ikke dem som krever fokus på melodi. I det en av albumets mange korte komposisjoner begynner å minne om Chick Corea Elektric Band, bryter instrumentene løs i helt andre improvisasjonsretninger. Som regel høres slik jazz mest ut som kakafonisk kaos, men Opsviks komposisjoner har slikt driv at utskuddene pent legger seg i bane og dreier seg om den felles musikalske idéverden.

Band: Eivind Opsvik (bass), Brandon Seabrook (gitar), Tony Malaby (tenorsaksofon), Kenny Wollesen (trommer, perkusjon), Jacob Sacks (piano, orgel)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloudBandcamp

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookTwitter

 

•Label: Loyal Label •Distribusjon: Musikklosen (fysisk), CD Baby (digital)

 

PAN-SCAN ENSEMBLEAir And Light And Time And Space (CD)

JAZZ, IMPRO

Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love satte sammen et band med skandinaviske improvisatører med tilknytning til Blow Out-kveldene på Mir i Oslo. Det første albumet er innspilling fra bandets første konsert, Blow Outs juleavslutning 20. desember 2016.

Band: Ståle Liavik Solberg og Paal Nilssen-Love (trommer), Lotte Anker (saksofon), Anna Högberg (saksofon), Julie Kjær (saksofon), Goran Kajfes (trompet), Thomas Johansson (trompet), Emil Strandberg (trompet), Sten Sandell (piano)

Produsent: Ståle Liavik Solberg, Paal Nilssen-Love

Streaming: *Tidal — *Spotify — *Apple Music — SoundCloudBandcamp

Internett: FacebookTwitter

 

•Promo: Paal Nilssen-Love

•Label: PNL Records/Hispid Recordings •Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), N/A (digital)

 

ROHEYA Million Things (VINYL) (CD)

EHR, JAZZ, RNBSOUL, ACIDJAZZ

Bandet Rohey oppstod ved jazzlinja i Trondheim. Medlemmene er fra Oslo og Trondheim. Debutalbumet minner ikke rent lite om Solveig Slettahjells acid jazz-band rett fra musikkhøgskolen, Squid: Iver og trøkk sitter løst. Det er på de mer rustikke jazzballadene at Rohey viser styrke og solid fotfeste, som et futuristisk Jon Eberson Group uten gitar. Vokalist Rohey Taalah var senest å høre på album med Trondheim Jazzorkester + Skrap, da på norsk. Live var bandet senest support for Jarle Bernhoft, som slipper sine to seneste EP-er på fysiske lydbærere om en uke; En klar krysseffekt å hente/finne.

Band: Rohey Taalah (vokal), Ivan Blomqvist (tangenter), Kristian B. Jacobsen (bass), Henrik Lødøen (trommer)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

•Booking: Per-Kristian Rekdal, Musikkprofil Booking (Norge), Matthias Wendl, Artribute Booking, (Europa)

•Label: Jazzland Recordings •Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Phonofile (digital)

 

SLAGMAURThill Smitts Terror (VINYL) (CD)

METAL, BLACK METAL, AVANTGARDE

Slagmaur fra Brekstad ved Ørland hovedflystasjon ga ut to skiver på rappen i sine tre første år, i 2007 og 2009. Det tredje albumet har vært ventet siden 2014, men kommer først nå. Akkurat i tide til Inferno Festival 2017.

Band: Rune Røstad «General Gribbsphiiser» (gitarer, bass), «Åtselgribb» (vokal), «LT Wardr» (trommer, tangenter), «Mr. Unt Zilla» (bass, gitarer, programmering), «Dr. Von Hellreich» (lead vokal)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloudBandcamp

Internett: FacebookInstagram

 

•Management/promo: Patricia Thomas, Patricia Thomas Band Management

•Label: Osmose Production •Distribusjon: Sound Pollution, Sverige

 

UNNVEIG AASOld Soul (VINYL) (CD)

ALTERNATIVE, COUNTRY, ROCK, POP

Unnveig Aas (26) er fra Holmestrand, bor i hovedstaden, men viker ikke bort fra å spille urban populærmusikk bak en frontmann fra Kongsvinger, Roger Græsberg (uke 8). Hun har for øvrig med seg mannen fra skogene når hun selv debuterer med rustikk, landsens alternativ-køntri. Den unge damen mener det når hun kaller solodebuten Old Soul. Mens nasjonalromantikkens unge romantikere diktet «ung må værden endnu være», har den moderne ungdomstid skapt stor, melankolsk underholdning av livets harde realiteter, skakke klanger, dystre rim og de livslange tenåringsdepresjoner. Old Soul er ti hyllester av «tross alt», «vær så snill» og «nei, hør nå her» i en verden av gjensidig avhengighet mellom egoister som vil bli forstått uten å gjøre seg forstått. Det kommer mye innsikt fra den unge damen. Den nesten ikke helt sære countryen avverger ironien, og enkelte låter blir ekstremt helstøpt pop, som hos Fleetwood Mac like før Unnveig Aas ble født. Things Will Be Better er en slik poplåt, som ville passet pent i Tango In The Night. Men det er countryen som dominerer Old Soul, faktisk av og til ispedd gammel soul. Og damens stemme, den bærer faktisk det hele med en estetikk vi vil forbinde med Tori Amos og Lana Del Rey.

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloudBandcamp

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

 

•Booking: Fabian Egge, Polar Artist •Promo: Henrik Haagensen, Playground Music

•Utgiver: Playground Music Scandinavia

•Label: Playground •Distribusjon: Playground Music

 
 

 Gjenutgivelser 31. mars 2017: 

MAGIC PIEMotions Of Desire (VINYL) (RE-2005)

ROCK, PROGROCK, CLASSIC ROCK, HARDROCK

Østfolds progrock all stars-band Magic Pie ga ut sitt første album i 2005. Det fjerde, King For A Day, 2015, ble det første på vinyl. Nå er de tre første endelig ute på vinyl. Det er en begivenhet av internasjonalt format for en iherdig nisje med i hovedsak velbeslåtte middelaldrende herrer som liker best musikk som bekrefter at de ikke er blitt en dag eldre enn i sin ungdom på 1970-tallet. Det er ganske synd, for dette er inspirerende musikk som blander fengende og tøff rhythm and blues (med hythm og lues), britisk heavy metal og den langtrukne, smektende symfoniske rocken med tidvis rått funky jazzrock/fusion. Magic Pie har i seg alle elementene det ganske så strenge og analytiske prog-segmentet forventer, og gjør det så lekkert og lekent at nye generasjoner instrumentalister og sangere kan la seg inspirere. Her er det også mer enn nok vakker og spennende musikk for det brede publikum som sverger til Bon Jovi og den «pene hardrocken». Dessverre ligger de tre gjenutgivelsene noe høyere i pris enn det ferskeste albumet. Alle fire titlene lanseres også i en samleboks av tre i opplag på 100 med slipp 28. april. Magic Pie jobber også med nytt album de forventer slippklart i løpet av 2017.

Band: Allan Olsen (vokal), Kim Stenberg (gitar, vokal), Eirik Hansen (vokal, gitar), Lars Petter Holstad (bass, vokal), Jan T. Johannessen (trommer, perkusjon), Gilbert Marshall (tangenter, vokal)

Produsent: Kim Stenberg

Streaming: TidalSpotifyApple MusicBandcamp

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

 

•Management: Jan T. Johannessen •Booking: Erling Midtstue, Eirik Hansen

•Promo: Martin, Karisma Records og Eirikur Hauksson, Magic Pie

•Label: Karisma Records •Distribusjon: Border Music (fysisk), Phonofile (digital)

 

MAGIC PIECircus Of Life (VINYL) (RE-2007)

ROCK, PROGROCK, CLASSIC ROCK, HARDROCK

(Se over.)

Band: Allan Olsen (vokal), Kim Stenberg (gitar, vokal), Eirik Hansen (vokal, gitar), Lars Petter Holstad (bass, vokal), Jan T. Johannessen (trommer, perkusjon) , Gilbert Marshall (tangenter, vokal)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicBandcamp

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

 

•Label: Karisma Records •Distribusjon: Border Music (fysisk), Phonofile (digital)

 
 

MAGIC PIEThe Suffering Joy (VINYL) (RE-2011)

ROCK, PROGROCK, CLASSIC ROCK, HARDROCK

(Se over.)

Band: Eiríkur Hauksson (vokal, gitar, keyboard), Kim Stenberg (gitar, vokal), Eirik Hansen (vokal, gitar), Lars Petter Holstad (bass, vokal), Jan T. Johannessen (trommer, perkusjon), Gilbert Marshall (tangenter, vokal)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicBandcamp

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

 

•Label: Karisma Records •Distribusjon: Border Music (fysisk), Phonofile (digital)

 

ODD NORDSTOGALuring (VINYL - 180 gram) (RE-2004)

AC, VISEROCK

Odd Nordstoga (44) fra Vinje fyller i disse dager 20 år som plateartist. Den gangen var han på Vossajazz og lanserte egenprodusert album under bandnavnet Something Odd, med ett eneste unorsk ord på hele skiva. Gjengen var studenter og møtte hverandre i Bergen. Ryktet bredte seg derfra, og trykkokeren var egentlig overmoden da han begynte hos Universal Music i 2003. Året etter var albumet klart, og hele landet klar for en Luring. Ragnar Hovlands dikt om grisen som stod og hylte, Kåre Vestrheims uredde produksjon, og et band som spilte på både litt og av hvert man ikke skal blande sammen skapte en makeløs salsgssuksess for en kvedar frå inst i Telemark. Og resten er historie, litt mer hver dag som går. Nå også på vinyl.

Medvirkende: Odd Nordstoga (sang, gitarer, trekkspill, banjo, dobro, munnspill, perkusjon, klokkespill, gong, basstrommer, plystring, kor), Kåre Vestrheim (piano, orgel, mellotron, perkusjon, håndklapp, kor), Geir Sundstøl (gitarer, mandolin, dobro, steelgitar, kor), Mike Hartung (gitarer, banjo), Georg Buljo (kompgitar), Bjørn Holm (kontrabass), Thomas Tofte (bass, banjo), Pete Abbott (trommer, perkusjon), Martin Windstad (trommer, håndklapp, perkusjon), Jarle Vespestad (trommer), Helge Norbakken (perkusjon), Birger Mistereggen (tambura), Anders Røyne (mandola), Aasmund Nordstoga (sag, kor), Tarjei Gilbrant (kornett), Ragnar Heyerdahl (fiolin), Andreas Ljones (flatfele), Daniel Sandén-Warg (hardingfele, flatfele), Lars Underdal (hardingfele), Per Anders Buen Garnås (hardingfele), Yngvil Bjellaanes (cello), Maria Zahl Cortés (kastanjetter), Caroline Sjølshagen (basstrommer), Hans Jørgen Støp (kor), Jørund Fluge Samuelsen (kor), John Vinge (kor), Asgaut Bakken (kor), Storm Weather Shanty Choir (kor, plystring)

Produsent: Kåre Vestrheim

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

•Management/booking: Sigve Presnes, Stageway •Presse: Charlotte Öqvist, Universal Music

•Utgiver: Universal Music Norge •Label: Sonet •Distribusjon: Universal Music

 
 

 Singler uke 13, 2017: 

 

THE BARMATES — Dieseltog Og Kaldt Oktobergress (DIGITAL)

FOTBALL, POP

En av to singler i anledning Lillestrøm SKs 100-årsjubileum søndag 2. april. Låten er signert Egil Hjorteset, og framføres av LSKs mest aktive «husband» siden 1995, The Barmates.

Band: Øyvind Wilson, Egil Hjorteset

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookTwitter

 

•Label: Drabant Music

•Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Indie Distribution/Believe Digital (digital)

GARNESS — Come Down (DIGITAL)

AC, COUNTRY, POP, FOLK

Tvillingene Ingelin Reigstad Norheim og Hildegunn Garnes Reigstad fra Bergens-kanten fylte 33 år onsdag 29. mars, og ga samtidig ut singlen Come Down. Det er en helstøpt folkpop-låt av skyhøy internasjonal klasse, mest takket være damenes troverdige stemmeføring. De er multi-instrumentalister med sans for country-klanger og effekter, og både vokal og krydder skinner av spilleglede. Duoen og bandet deres holder i dag til i Oslo. Det nye albumet Canyons And Mountaintops skal ut på CD, vinyl og filer 28. april. Slippkonserten er lagt til Parkteateret 9. mai. Det er ni år siden forrige Garness-album med popmusikk. Den gangen hadde de noe av en «bedre enn Marit Larsen-Marit Larsen-låt» i Typical You. Siden har de samarbeidet en god del med nettopp Marit Larsen, rett og slett backet hverandre, ikke minst i nærmest faste NRK-innslag etter juleplata fra 2009. Garness-tvillingene har vært «kristensegmentets Marit og Marion» siden barnsben av, men hører musikalsk hjemme i den generelle popmusikken. Både juleplata og forløperen ble gitt ut av Kirkelig Kulturverksted, men stemmer vel så bra med målgruppen til damenes nye utgiver Grammofon.

 

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebook — Snapchat: garness_twins

•Booking: Erik Bechensten, Gulsrud Booking

•Label: Grammofon •Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Phonofile (digital)

 

SANGFUGLA — 100 år (DIGITAL)

FOTBALL, POP

 

 

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookTwitter

•Label: Drabant Music

•Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Indie Distribution/Believe Digital (digital)

 

Musikk.Media er et web-tidsskrift av © Norsk Musikkalender Jon Arnesen

Organisasjonsnummer NO. 996 093 263

— norsk@musikk.media —

— (+47) 988 76778 —