PAUL MCCANDLESS · Heresay (1988)

1993 var et stort år for rocken, også utenfor Seattle. Billy Corgan og Smashing Pumpkins fulgte opp debutalbumet med et mesterstykke, som først mye senere har fått den oppmerksomhet det fortjener, etter at det ble regnet for overskygget av det doble oppfølgeralbumet, Mellon Collie & The Infinite Sadness, som i sin tur ble noe av en emo'ens opprinnelse.

Please reload

Anbefales

Noen har fotoalbum med bilder i. Mitt fotoalbum er lyden. Platene jeg hører, musikken jeg spiller, på piano, på CD, på vinyl, på Tidal HiFi. Da får jeg både minnene og musikken. Og «noe å skrive hjem om».

 

Musikkopplevelsen har ligget stille i et par år, så mine korte anbefalinger i plateprat har noen huller i tiden, men det meste er tidløst. Dessuten har jeg klart å oppdrive noe av det på vinyl i mellomtiden. Og mer kommer.

“Det er racken som spiller i stuen”

 

Ordtaket heter egentlig «det er rokken som spinner i stuen». Det kan ha vært Lillebjørn Nilsen eller en programmleder i NRK radio som sa det slik omskrevet.

 

Jeg tror det var et intervju i forbindelse med lanseringen av Sanger eller Hilsen Nilsen. Så å si i samme moment som harselasen over syntheseizere, «synthere i sommersol» og «han som sa det var syntheren», (ja «han...», ikke «den»).

 

Det gikk rett over fra synth til rack, alstå kompakte stereoanlegg, tror til og med HiFi-klubben ble nevn på grunn av det gamle slagordet «rack, nei takk». Der og da kom «det er racken som spiller i stuen» i muntert, samstemt munnhuggeri. Lillebjørn selv sa «spinner... eh, spiller... ja, som spiller i stuen».

 

Selveste Lillebjørn Nilsen virket blasert av suksessen til Original Nilsen og «Tanta te Beate», og av radiokanalen hvis statsmonopol per tiden ikke var stått for fall.

 

Det var forøvrig samme intervju som av begge parter, kilde og journalist, lot Arne Bendiksen og de oversatte hitsyngedamene få gjennomgå. Lillebjørn Nilsens eksempel var «hvis ei syngedame skulle ringe meg og be meg oversette «I Just Called To Say I Love You» til norsk...»

 

Flere som husker det intervjuet?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Musikk.Media er et web-tidsskrift av © Norsk Musikkalender Jon Arnesen

Organisasjonsnummer NO. 996 093 263

— norsk@musikk.media —

— (+47) 988 76778 —