“Det er racken som spiller i stuen”

 

Ordtaket heter egentlig «det er rokken som spinner i stuen». Det kan ha vært Lillebjørn Nilsen eller en programmleder i NRK radio som sa det slik omskrevet.

 

Jeg tror det var et intervju i forbindelse med lanseringen av Sanger eller Hilsen Nilsen. Så å si i samme moment som harselasen over syntheseizere, «synthere i sommersol» og «han som sa det var syntheren», (ja «han...», ikke «den»).

 

Det gikk rett over fra synth til rack, alstå kompakte stereoanlegg, tror til og med HiFi-klubben ble nevn på grunn av det gamle slagordet «rack, nei takk». Der og da kom «det er racken som spiller i stuen» i muntert, samstemt munnhuggeri. Lillebjørn selv sa «spinner... eh, spiller... ja, som spiller i stuen».

 

Selveste Lillebjørn Nilsen virket blasert av suksessen til Original Nilsen og «Tanta te Beate», og av radiokanalen hvis statsmonopol per tiden ikke var stått for fall.

 

Det var forøvrig samme intervju som av begge parter, kilde og journalist, lot Arne Bendiksen og de oversatte hitsyngedamene få gjennomgå. Lillebjørn Nilsens eksempel var «hvis ei syngedame skulle ringe meg og be meg oversette «I Just Called To Say I Love You» til norsk, det hadde jeg rett og slett ikke giddet».

 

Flere som husker det intervjuet?

Musikk.Media er et web-tidsskrift av © Norsk Musikkalender Jon Arnesen

Organisasjonsnummer NO. 996 093 263

Det er dessverre ikke lenger i drift etter september 2020.