Klippet seg og sluttet i jobben


I disse dager slutter Adele Erichson i helsevesenet og flytter fra Rogaland til Las Vegas. Foranledningen er suksess på radio i USA.

For enkelte kan det være lengre vei fra Namsos enn til Royal Albert Hall. Den delikate soulstemmen til Adele Erichson ble ikke oppdaget via MGP jr, Idol eller The Voice i Norge. Det skjedde først etter noen strofer på en bar i Los Angeles under fjorårets juleferietur, forteller sangeren til NRK Rogaland. Nå flytter hun fra helsevesenet i Rogaland til musikksatsing i Las Vegas.

Adele Erichson klarte å overbevise den britiske DJ'en og produsenten Wade Martin om å gi henne en sjanse. Martin har bygget verdens kanskje mest moderne studio i Las Vegas, Nevada. Han har jobbet med artister som Wyclef Jean, Will.i.am, Coolio og den svenske duoen Icona Pop.

Mens en artist som Astrid S har hatt suksess i Norge etter tidlig utmarsj fra Idol, er det bare blitt besøk på amerikanske hitlister med liten skrift, som “featured” gjesteartist. Adeles stemme har gitt henne plass på «omslaget» som fullverdig medlem i duoen Wade Martin & Jadelle.

Adele fra Kverneland kan selvsagt ikke ta artistnavnet til en viss Adele fra Wales. Da hun røyk ut av The Voice, var det etter en skikkelig soul-duell med Janelle-hitten "Tightrope", men det vites ikke hvilken betydning det fikk for valg av artistnavn. Den gangen fikk vi se en langhåret brunette. Nå har hun klippet håret og sluttet i dagjobben.

Debutsinglen “Done” ble sluppet 15. april. Tre måneder senere gikk den topp ti på Billboard Hot Single Sales-listen. I slutten av august var Wade Martin & Jadelle nummer to på samme liste, som ikke må forveksles med den offisielle amerikanske låtlista Billboard Hot 100, som måler mye annet enn rent salg.

Linker:

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Instagram Social Icon

Musikk.Media er et web-tidsskrift av © Norsk Musikkalender Jon Arnesen

Organisasjonsnummer NO. 996 093 263

— norsk@musikk.media —

— (+47) 988 76778 —