Sivertsens jazz endelig digitalt

Endelig digital lansering av en av Europas mest anerkjente jazzrock-gitarister, mest kjent i Norge som humorist og viseartist, Kenneth Sivertsen.

Kenneth Sivertsen (1961-2006) er kanskje for flest kjent som humorist og som eksmannen til Herbjørg Kråkevik. Enkelte kjenner han også som visesanger og popartist, men utenfor Norges grenser er han kanskje mest anerkjent som jazzgitarist.

Med seg på sine instrumentale jazzalbum hadde han internasjonale storheter som Mike Mainieri, Michael Brecker, Randy Brecker, Bob Mintzer, Marc Johnson, John Patitucci, Jeff Andrews, Danny Gottlieb, Peter Erskine, Tony Levin, Lenny White, og norske favoritter som Paolo Vinaccia, Stene Osmundsen, Øystein Sevåg, Reidar Skår, Stein Inge Brækhus, Ole Amund Gjersvik, Bendik Hofseth, Yngve Moe og Harald Dahlstrøm.

De som følger nøye med på hva som skjer på kulturscenen forbinder også Sivertsen som komponist av både kirkemusikk, ballettmusikk, filmmusikk, symfonier, kormusikk, orkestermusikk og kammermusikk.

Det er imidlertid de seks jazzrelaterte albumene som utgis digitalt i løpet av september måned, til og med 1. oktober, som naturlig nok blir datoen for albumet One Day In October. Utgiver er 25-årsjubilant NorCD, et stødig ettmanns plateselskap med jazz-, world- og folkemusikkprofil.

Innehaver Karl Seglem ser også nærmere på mulighetene for å finansiere en vinyl-satsing på Kenneth Sivertsens seks jazzalbum: Amalgamation (1985), Spør vinden (1988), Remembering North (1993), High Tide (1994), Den Lilla Kvelven (1995) og One Day In October (1998).

Om musikerne:

Linker:

Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Instagram Social Icon

Musikk.Media er et web-tidsskrift av © Norsk Musikkalender Jon Arnesen

Organisasjonsnummer NO. 996 093 263

— norsk@musikk.media —

— (+47) 988 76778 —