Doom–håpet Golden Core


Knall konsertomtaler fra Danmark, Bergen og Stavanger. Ny singel. Utsolgt kunst-vinyl. Nyopprettet Instagram-konto. Backing-jobb på Bylarm. Men Golden Core er egentlig ikke gamle nok til å komme inn!

Golden Core på Island 2017, foto Jon Julius Sandal

Golden Core er et aktivt band med to unge talenter fra Oslo. Simen Jakobsen Harstad (13) på gitar og Johannes Thor Sandal (15) trommer og vokal er blitt noe av norsk metal og punks maskoter, mest av alt fordi de leverer så man glemmer alderen.

Alderen er dessverre en utfordring på andre måter. Uansett hvor proff man er, faller man mellom stolene for norske støtteordninger som bidrar til å gjøre norsk pop- og rock legendarisk — med litt hjelp fra Little Steven og Bruce Springsteen. Det blir også en utfordring å få spillejobber, da mange spillesteder kvier seg for å hyre tenåringene tross voksen målgruppe.

Nå er Golden Core aktuelle med singelen “ᛒᛅᛚᛏᚱᛋᚴᚢᛁᚦᛅ” (Baldrskviða), som er ute på CD og streaming og nedlasting, med 7" rød vinyl på vei. I januar 2017 ga de ut sitt første album, Norwegian Stoner Machine på CD og fil.

Golden Core ga ut titommeren “(The Devil Speaking) Last Explosion” i et opplag på 10 (ti komma null) eksemplarer 14.07.2017, kun for salg fra Golden Cores egen Bandcamp-side. Lyden er forøvrig tilgjengelig for streaming og nedlasting. Etter en mikro-turné som support for The Good, The Bad And The Zugly, gjorde duoen et stunt på Facebook for å selge ut klenodiet.

Faksimile fra Golden Cores Facebook-side

«Doom til folket! Golden Core er et DIY-band. Vi er ikke tilknyttet et plateselskap som tar regningen og vi mottar ikke turnéstøtte eller annen økonomisk støtte. Når vi lager og gir ut musikken vår eller spiller rundt i Norge og utlandet betales det fra egen lomme. Vår eneste inntekt så langt er salg av merch (og litt TONO). That’s rock’n’roll og vi elsker det. Men litt penger er greit å ha for å kunne fortsette å spre det glade budskap! Og om du vil støtte oss da kan denne eksklusive 10" vinylen faktisk bli din! Det finnes kun 10 nummererte eksemplar. Spesiallaget i vårt andre hjemland Island av Vinyll.is med signert foto og artwork av den islandske punkrocker Jóhann Vilhjálmsson. Kvalitet og vakker innpakning. Plata inneholder låtene (The Devil Speaking) Last Explosion og vokalversjonen av Dark Night. Denne kan altså bli din som takk til deg som elsker rock’n’roll. 6 av 10 plater er allerede solgt så det er kun fire eksemplar igjen (nr. 4, 5, 8 og 9). Første mann til mølla og 1000 spenn! Ta kontakt med innboksen vår. Simen og Johannes Thor», postet de på Facebook 25. februar.

Allerede dagen etter kunne tenåringene melde om utsolgt titommer, og ikke bare innenlands:

Faksimile fra Golden Cores Facebook-side

«Da er alle 10 platene solgt. Tusen takk til alle dere som har støttet oss. Dere er awesome. Litt statistikk: Island er den desidert største kulturrocknasjonen, men 5 av 10 plater sendes tilbake til Island eller ble kjøpt av islendinger i Norge. Og stor takk til alle dere som kommer på konserter, kjøper merch, streamer låtene våre, følger oss på fb, instagram og twitter og deler våre innlegg.»

Samtidig benyttet Golden Core anledningen til å levere personlig og forevige to norske kjøpere av klenodiet, som kan vise seg å være gode investeringer.

Aldersgrenser til tross, Golden Core ble valgt som backingband for Ånon (Sørnes Bakkjen) på Bylarm 1. mars.

«Litt mer punkete enn hva vi vanligvis spiller, men låter dritfett», melder duoen på Facebook.

Golden Core

Se fakta og linker på slippinfo


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Instagram Social Icon

Musikk.Media er et web-tidsskrift av © Norsk Musikkalender Jon Arnesen

Organisasjonsnummer NO. 996 093 263

— norsk@musikk.media —

— (+47) 988 76778 —