Norsk Prog Hylles


Britiske Prog Magazine har nominert fem norske band til Progressive Music Awards 2018. Klikk og stem!

Norske band er nominert i fem av seks mulige kategorier til Prog Magazines syvende årlige Progressive Music Awards. Prisene deles ut torsdag 13. september på Shakespearsk grunn i Londons Underglobe.

Motorpsycho er nominert for både årets cover og til årets internasjonale artist. Også Enslaved er nominert til årets internasjonale artist. Dermed står Norge med to av de ti nominerte i kategorien. Sverige står uten nominerte, men fjorårets trofé havnet hos søta bror Opeth.

Progressive Music Awards 2018 gjelder den internasjonale prog-scenen fra 01.06.2017 til 31.05.2018. I alt 15 priser skal deles ut, hvorav publikum avgjør åtte av dem via nettstedet www.loudersound.com.

Norske band kunne selvsagt ikke nomineres til årets live-event (arrangement) eller årets britiske artist.

Avstemmingen varer helt til midnatt 24.08.2018 GMT — norsk tid kl. 02.00 natt til lørdag 25.08.2018.

Avgi din stemme: Klikk på linkene i de innfelte Facebook-postene under.

Artikkelen fortsetter mellom innfellingene:

WHEN MARY fra Oslo er en duo av Trude Eidtang, tidligere medlem i White Willow, og Christian Paulsen, også kjent fra doom-bandene Hell: Sector og Essence Of Mind. Keyboardist Vidar Uthaug var også medlem av bandet til og med innspillingen av albumet Tainted.

Det egentlige debutalbumet, 7summers7winters, ga Trude Eidtang ut på egen label i 2013. Tainted er utgitt på Sonicbond Music, labelen til arrangørene av Summer's End Festival i Chepstow, så vidt inne i Wales lengst sør på grensen til Gloucestershire, England.

GAZPACHO fra Oslo har en solid standing i internasjonal prog. Det aktuelle albumet Soyuz er utgitt på Peaceville Records' prog-label Kscope 18.05.2018.

Slippinfo med fakta og linker i Norsk Musikkalender 2018 uke 20

MOTORPSYCHO fra Trondheim er et av tidenes mest grensesprengende norske band — i hvert fall på flest måter. De har siden før debuten vært vinylprofeter og cover-entusiaster.

Etter overgangen fra multinasjonale plateselskaper til profet'usiast-selskapet Rune Grammofon, har Motorpsycho vært gjenstand for Kim Hiorthøys “cover story”, så ikke denne gangen.

Nå er det kunstner Håkon Gullvåg som hjelper Motorpsycho å sprenge grensene for hva et albumcover kan være, under Håvard Winther Gjelseths kunstneriske ledelse.

Slippinfo med fakta og linker i Norsk Musikkalender 2017

LEPROUS' femte studioalbum er et av Prog Magazines ti nominerte til Årets Prog-album 2018. Det er redaksjonen som har nominert, og det britiske bladet har dermed kåret Notodden-bandets prog-metal-album Malina til et av verdens ti beste prog-album i perioden 01.06.2017-31.05.2018.

Leprous har vært Norges mest aktive live-band utenfor landets grenser siste 18 måneder — og neste tre — langt utenfor. Se eget blogginnlegg om Leprous' super-år.

Slippinfo med fakta og linker i Norsk Musikkalender 2017

ENSLAVED fikk Spellemann 2017 for albumet E, en innspilling som har redefinert bandet fra Bergen og Haugesund-området som den store bautaen i norsk progressive metal, og et unikum i skjæringen mellom black metal, viking metal og progressive rock.

Store deler av Enslaved-katalogen ble gjenutgitt på vinyl av franske Osmose Productions 15.12.2017, mens By Norse og Nuclear Blast samarbeidet med å få ut Roadburn Live 2015 til ny opptreden samme sted 28.04.2017. Relansering av Enslaveds to første utgivelser kom i 2016 og våren 2018.

Slippinfo med fakta og linker i Norsk Musikkalender 2017 (E)KatalogRoadburn Live 2015 Norsk Musikkalender 2018.

MOTORPSYCHO er på sin side et legendarisk rockeband på verdensbasis, om enn med indie og alternativ som prefiks, men dermed også trendsettere. At de overgår seg selv i sitt 28. år som recording artist, har vært luftet av mang en kjenner i hjemlige og utenlandske medier, scener, platebutikker, samarbeidspartnere og konkurrenter innen musikkbransjene. Etter slippet av to gamle og to nye Roadworks-album sent i juni 2018 har de til og med slått Leprous i antall utgivelser på vinyl i løpet av 12 måneder.

At prog-verden trykker Trondheims-bandet til hjertet med to nominasjoner, er en stor anerkjennelse til bandet, musikken og dette antatt mystisk særegne men akk så selvforklarende særmerke «progressiv» i musikken, musikk som har en progressjon, som viser framgang og forandring innad i den enkelte låten, ut i større suiter. På plate er prog bare et annet ord for «konseptalbum», innspillinger av musikk som går utover grensene av en enkelt låt med vers, refreng, vers, refreng, bridge og da capo al la noia.˙̊

˙̊Fotnote: (“da capo al noia” spiller på note-arkets henvisning “da capo al coda” til å gå tilbake, oftest til refrenget, for å gjenta det fram til Coda-tegnet; i stedet for «gjentas til coda» blir det her «gjentas til kjedsommelighet»)


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Instagram Social Icon

Musikk.Media er et web-tidsskrift av © Norsk Musikkalender Jon Arnesen

Organisasjonsnummer NO. 996 093 263

— norsk@musikk.media —

— (+47) 988 76778 —