Hilde Selvikvåg — En Cover Story


Coverdame? Midtsidepike? Nei, her er det artist, plateselskap og designinnovatør i en og samme person. Her er Hilde Selvikvågs nye (album) cover story i video og fotogalleri:

Det gjøres mye fint på platecover-fronten, særlig etter at LP-formatet på 12 tommers diameter kom tilbake.

Forsøkene å finne på noe nytt har ofte gått ut over plateomslagenes bære-evne. Artisten Hilde Selvikvåg og plateselskapet ved samme navn står for noe av et gjennombrudd, bokstavelig talt, for det fysisk håndgripelige omslagsformatet.

Coverdesignerne og andre medvirkende på slippinfo med linker

Ved første øyekast kan det virke som at man blir nødt til å ødelegge yttercoveret for å kunne lese tekstene. Man ser innvendig at det står mye der, som man kanskje burde kunne brette ut hele greia for å få lese. Det går etter hvert opp for en at tekststykkene er gjemt under runde kort som er perforert, slik at det skal være lett å rive dem løs fra innsiden av utbrettcoveret, den såkalte “gatefold”-en.

Det viser seg at teksten både blir å lese på baksiden av det runde kortet man river ut, og i ringen man avslører på selve coveret. En bruksanvisning hadde vært på sin plass. Denne videoen kan kanskje gjøre nytten:

Snedig. Men er et cover med så mange så store hull sterkt nok til å ta godt vare på plata?

Om man ikke er vant til å bruke beskyttelsescover av plast, bør utbrettcoveret framstå som noe vel skjørt. Dessuten er det ikke alle steder man kan få kjøpt gatefold-plastomslag. Så lenge det ikke selges i butikk hos Platekompaniet, virker det som et dårlig tegn for Hilde Selvikvågs kreative cover. De dedikerte vinyl-sjappene er redningen.

Gå til slippinfo med fakta, linker, medvirkende og bransje

Om man legger selve vinylen i et antistatisk innercover, kan man putte de runde tekst-kortene i albumets originale innercover. Da får hele gatefolden nytte på linje med en dobbelt-LP. For ordens skyld: Innercoveret har medvirkende (på godt norsk “credits”) på den ene siden og takk på den andre. Alt på dialektå hinnes Hilde Selvikvåg, sant-vel.


Utvalgt innlegg
Siste innlegg
Arkiv
Søk etter tags
Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Instagram Social Icon

Musikk.Media er et web-tidsskrift av © Norsk Musikkalender Jon Arnesen

Organisasjonsnummer NO. 996 093 263

— norsk@musikk.media —

— (+47) 988 76778 —