Spidergawd skaper samlere

De gir ut album i uke tre. Hver gang vokser fanskaren. I januar slipper de Spidergawd III.

 

Det finnes supergrupper, og så har vi Spidergawd. Kvartetten fra Trondheim kommer med sitt tredje album 22. januar 2016. Det heter selvsagt Spidergawd III.

 

Spidergawd II kom til samme punkt på 2015-kalenderen. Da var debuten fra samme tid i 2014 favoritt til å stikke av med Spellemann for årets rockealbum. Konsertene ble utsolgt, Spidergawd I ble utsolgt i det kvartetten fra Trondheim skulle på scenen på Rockefeller i Oslo.

 

Så var en stund begge albumene utsolgt fra lager. Nye opplag kom med nye farger. Spidergawd er et vinyl-band, skal vite. Man fikk ikke kjøpt Spidergawd-plater på CD. Men man fikk heller ikke kjøpt vinylen uten CD-vedlegg. 

 

Medlemmene i Spidergawd har lidenskapelig forhold til vinyl:

 

  • Per Borten (vocals, guitar) er geniforklart gjennom prosjekter som, New Violators, Cadillac og The Moving Oos.

  • Bent Sæter (bass) er en levende legende etter 26 år med Motorpsycho.

  • Kenneth Kapstad (drums) har vært med i Motorpsycho siden 2007, men startet med folkemusikk-rock i Gåte. Han har i tilleg gjort seg bemerket i Animal Alpha, God Seed og Monolithic.

  • Rolf Martin Snustad (bariton saxophone) dukket fram i ska-bandet Hopalong Knut.

 

Nå er Spidergawd II en av favorittene til Spellemann, i det minste til nominasjon. Men før Spellemann-showet i Oslo Spektrum, kommer altså Spidergawd III.

 

Denne gangen lanserer trønderne også en CD-boks med de tre første albumene for dem som ikke vil kjøpe vinylene for å skaffe seg CD-vedleggene. Mange fans vil ventelig sikre seg CD-boksen også, bare for å få med seg liner notes fra Per Borten og omslagskunsten av Émile Morel og Håvard Gjelseth.

 SPIDERGAWD 

 

Musikk.Media er et web-tidsskrift av © Norsk Musikkalender Jon Arnesen

Organisasjonsnummer NO. 996 093 263

— norsk@musikk.media —

— (+47) 988 76778 —