Det må være det beste jeg har hørt på lenge!

Er det ska? Afro-rock? Synthpreget britisk voksenpop? Er det et ukjent samarbeid mellom Joe Zawinul, Brass Brothers og Talking Heads? Nei, det er et dansk band. 

Jeg oppdaget nylig danske The Eclectic Moniker med den lamenterende synthlåten «Norway». Albumet viser at de bringer arven fra Talking Heads inn i et nytt århundre. Og det med en vidvinkel som Queen, Ultravox og The Police til sammen.

 

Av og til er namesdropping en dyd av nødvendighet. Av og til dukker det opp noe nytt og uimotståelig som knapt lar seg sammenligne. Danske The Eclectic Moniker føles som det mest slående siden Edie Brickell & New Bohemians (1989). Følelsen er nok forsterket av det noe hemmelige preget.

Norsk arkitektur

Det er ikke lett å slippe til på et nordisk platemarked om du er nordisk. The Eclectic Moniker er et grimt eksempel. Hadde det ikke vært for den britiske Oscar-vinnende filmen Ex Machina, ville jeg neppe oppdaget bandet.

«Calling your name from the mountaintop of Norway»

https://filmopplevelsen.wordpress.com/2016/05/26/norway-ex-machina/

Den danske serien Eventyrlige Hoteller på NRK https://tv.nrk.no/serie/eventyrlige-hoteller/KOID35002615/sesong-1/episode-5

femte episode handler om Juvet Landskapshotell i Valldal

Mellomoverskrift

Mellomunderskrift

“Calling your name from the mountaintop of Norway”

The Eclectic Moniker

Musikk.Media er et web-tidsskrift av © Norsk Musikkalender Jon Arnesen

Organisasjonsnummer NO. 996 093 263

— norsk@musikk.media —

— (+47) 988 76778 —